Nedavno je Facebook objavio promene koje bi učinile stranice manje vidljive u newsfeedu ljudi!

 

Neki tvrde da bi promene mogle da imaju ogroman uticaj na poslove koje su se oslanjale na promet od Facebooka kako bi generirale prodaju. Dakle, da li treba trebate da zabrinute o promeni koju je Facebook napravio i uticaju odluke na vašu posao? Hajde da vidimo.

Proverite metrics podatke!

Prva stvar koju treba uraditi u ovoj situaciji jeste da pokušate utvrditi bilo kakav direktan uticaj Facebookove promene na vašoj web stranici. Najbolji način za to je korištenje usluge Google Analyticsa. Nažalost, ako već nemate Google Analytics instaliran, nećete moći slediti ovaj korak (ali ga morate instalirati na web-lokaciji POD HITNO, pa možete početi prikupljati korisne podatke.)

Ako je već imate instaliran, možete brzo videti jesu li promene Facebooka dovele do pada prometa tako da kretanje Ponašanje> Sadržaj web stranica> Sve stranice, dodajući sekundarnu dimenziju izvora / medija, a zatim dodajući napredni filtar za uključivanje izvora / medij koji sadrži Facebook. (Napomena: ova metoda možda neće funkcionisati ako koristite prilagođene oznake za praćenje prilikom objavljivanja sadržaja na Facebooku, a zatim prilagodite filtar u skladu s tim.

Nakon što to učinite, to je jednostavan slučaj prilagodjavanja datumskog raspona kako bi se prilagodio razdoblju promena koje je napravio Facebook, a zatim postavite poredjenje da biste videli koje su promene došle. Vjerojatno će biti korisno usporediti nedelje dana pre promene i nedelju nakon toga, kao i uporediti ​​nedelju kada se desila promena sa istom nedeljom iz prošle godine. I naravno, možete uporediti nedelje / mesece nakon Facebookovih promena sa istim periodom prošle godine kako biste pratili dugoročni učinak.

 

Nikad se ne oslanjajte samo na jedan marketing kanal!

 

Čak i ako već imate web sajt, važno je da se ne oslanjate previše na jedan kanal da biste ga promovisali. Zašto? Pa, iz istih razloga ne biste trebali voditi poslovanje samo na Facebooku – ako se oslanjate samo na jedan marketinški kanal, a taj kanal kontroliše neko drugi, postoji rizik da će se kanali presušiti bez Vaše lične greške.

Zato pazite da svi vaši klijenti ne dolaze putem Facebooka (ili nekom drugom platformom, isto važi i za Google pretragu). Umesto toga, pokušajte napraviti uravnotežen pristup tako da ako nešto ne pođe po zlu s jednim od vaših marketinških kanala, ne morate dobiti prevelik udarac na Vaš posao i zavisnu prodaju.